Grote kans dat wanneer je deze blog leest, jij dat als ondernemer doet. Vaak neem ik je mee in de wondere wereld van funnels en automations.

Maar wist je dat ik ook altijd opzoek ben naar manieren om zo handig, makkelijk en effectief mogelijk mijn bedrijf te runnen? We weten allemaal wel dat ons bedrijf ons leven zou moeten faciliteren en niet andersom. Toch voelt dat soms heel anders. Is de tijd die we overhouden om naast ons bedrijf fijne dingen te doen, beperkt omdat onze business (hoe leuk ook) veel tijd in beslag neemt. Heel veel tijd.

In deze blog geef ik je een aantal tips die ik zelf toepas om naast mijn bedrijf ook tijd te hebben voor de YOLO dingen in het leven.   

Automatiseer terugkerende werkzaamheden
Automatiseer vaste taken en werkzaamheden zoveel als mogelijk. Voordat je kunt automatiseren moet je eerst inzichtelijk hebben hoe een bepaald proces loopt. Welke stappen doorloop je allemaal in bijvoorbeeld de onboarding van je klant (zie ook stap 3). Schrijf deze eens op en kijk dan of je bepaalde zaken kunt automatiseren. Moet je handmatig die factuur sturen of kun je dat automatisch doen. Moet je die afspraak handmatig inplannen of kan dat via bijvoorbeeld Calendly?

Bundel (batch) soortgelijke werkzaamheden
Voer werkzaamheden die op elkaar lijken achter elkaar uit. Je krijgt er routine in, komt in een flow en soms is het zelfs copypaste. Je kunt ook “batchen” op klantniveau. Werkt hetzelfde. Je doet dan verschillende werkzaamheden voor 1 klant. Deze laatste heeft mijn voorkeur maar dat is persoonlijk. 

Maak van terugkerende werkzaamheden procesbeschrijvingen aan
Echt waar, dit gaat je zo helpen met het besparen van tijd. Je noteert alle stappen die nodig zijn om de taak uit te voeren. Tot in detail. Vervolgens kijk je of alle stappen echt nodig zijn en of je stappen kunt samenvoegen. Je ziet in een oogopslag of zaken efficiënter kunnen. Daarnaast wordt het delegeren van werk veel makkelijker. Met een duidelijk proces wordt dat appeltje, eitje.

Blijf realistisch
Plan niet teveel werk. Blijf realistisch. Je moet tussen de middag gewoon je boterhammetje met kaas eten, een telefoontje tussendoor beantwoorden en ook de koelkast vult zich niet vanzelf. Teveel doen in te weinig tijd geeft stress en dat is niet ok. Aan de andere kant……. weinig doen in teveel tijd staat garant voor dingen op je dooie akkertje doen. Je neemt uitgebreid de tijd voor zaken die je bij een strakke tijdplanning 3 keer zo snel zou doen.  

Bedenk niet iedere keer nieuwe dingen
Herhaal taken en werkzaamheden totdat je ze met je ogen dicht doet, op de automatische piloot. Iedere keer nieuwe dingen bedenken geeft energie maar kost ook heel veel tijd. Ik spreek uit ervaring 😊

Sta vroeg op
Serieus? Yep. Zelf behoor ik tot de 6 am groep. Het grote voordeel is dat je voor 09.00 uur al heel veel ongestoord hebt kunnen doen.

Zorg dat je de avond ervoor zaken hebt voorbereid
Zet ’s avonds voor je afsluit zaken alvast klaar zodat je de volgende ochtend goed en snel opstart. Zet alles wat je wilt doen in je agenda voor het overzicht en start met je belangrijkste taak.

Done is better than perfect
Perfectie is killing voor je werktempo. Als je wilt, kun je eindeloos doorgaan met finetunen, herlezen, aanpassen en mooi maken. En ja, zo vliegen de uren voorbij.

Plan je rust in
Dat klinkt wat tegenstrijdig maar soms ben je veel tijd kwijt met bedenken hoe je iets aan moet pakken. Kom je er even niet uit, ga er dan uit 😊. Vaak trekt na een loopje buiten de mist op en kun je met hernieuwde energie een sprint trekken.

Voilà , dit waren mijn negen tips. Heb je nog een 10-de tip, dan hoor ik die graag!

Wil je ontdekken wat ik voor je kan betekenen?

Meer artikelen

Wat begrijp je niet aan het woord midden?

Wat begrijp je niet aan het woord midden?

Mijn rij-instructeur voor de motor kijkt me streng aan. Na 10 minuten rijden, stoppen we op een parkeerplaats waar hij me deze vraag stelt. Het is duidelijk. Ik moet proberen om zoveel mogelijk in het midden van mijn eigen rijbaan te rijden. Daarnaast moet ik ook...

Lees meer
Zeg eens netjes dankjewel!

Zeg eens netjes dankjewel!

Je hebt je net ingeschreven voor een gratis weggever en als dank word je begroet met een saaie tekst. "We hebben je aanmelding in goede orde ontvangen" of "Dankjewel voor je inschrijving. Over 5 minuten ontvang je het e-book in je mailbox." Een tikkie saai nietwaar?...

Lees meer