Mijn rij-instructeur voor de motor kijkt me streng aan.

Na 10 minuten rijden, stoppen we op een parkeerplaats waar hij me deze vraag stelt.

Het is duidelijk. Ik moet proberen om zoveel mogelijk in het midden van mijn eigen rijbaan te rijden. Daarnaast moet ik ook linksaf slaan als hij links zegt en rechtsaf als hij rechts zegt (het feit dat ik die twee altijd door elkaar haal, helpt ook niet echt 😊). Linkerspiegel, rechterspiegel, over mijn schouder kijken, richting aangeven en de bocht om.

Ik moet uit de buurt blijven van natte putdeksels en witte strepen. Gas geven wanneer nodig. Anticiperen op slingerende fietsers en auto’s die willen parkeren. Niet remmen bij groen licht! Pffffff.

En al deze informatie komt via de luidspreker mijn linkeroor binnen. Luisteren, uitvoeren, kijken, reageren en tegelijkertijd de motor onder controle houden. Hoog niveau van multitasking 😊.

Gelukkig weet ik dat na verloop van tijd veel van deze handelingen automatismen worden, net als bij autorijden. Dan hoef ik niet meer tegen mezelf te mompelen. Linkerspiegel, rechterspiegel, over mijn schouder kijken, richting aangeven en de bocht om. Dat lijkt me heerlijk 😉

In je bedrijf heb je ook veel taken die dagelijks, wekelijks of maandelijks terugkomen.

Dit zijn zogenaamde repeterende taken. Kijk eens of je deze taken meer op de automatische piloot kunt uitvoeren. Met andere woorden, hoe kun je ze beter, sneller en efficiënter maken door ze samen te voegen, te schrappen of te automatiseren?

Vaak doe je nog steeds dingen op dezelfde manier als toen je je bedrijf startte. Alleen had je destijds meer tijd en minder klanten. Nu, met meer klanten, moet je je tijd nog beter beheren.

Maak systemen en processen zo efficiënt mogelijk. Dat zal je tijd besparen.

Neem deze week de tijd om een taak die je wekelijks uitvoert volledig uit te schrijven. Elk stapje in het proces, in de volgorde waarop jij het doet. Zelfs als een stapje maar 1 minuut werk is, schrijf het toch op.

Kijk vervolgens of je stappen kunt combineren. Misschien zijn sommige stappen wel overbodig.

Daarna bekijk je of er stappen zijn die je kunt of wilt automatiseren. Kom je er niet helemaal uit of heb je vragen? Stuur me gerust een mail, dan kijk ik met je mee.

Wil je ontdekken wat ik voor je kan betekenen?

Meer artikelen

Zeg eens netjes dankjewel!

Zeg eens netjes dankjewel!

Je hebt je net ingeschreven voor een gratis weggever en als dank word je begroet met een saaie tekst. "We hebben je aanmelding in goede orde ontvangen" of "Dankjewel voor je inschrijving. Over 5 minuten ontvang je het e-book in je mailbox." Een tikkie saai nietwaar?...

Lees meer