Hoe laat jij je e-mail lijst groeien als je geen weggever hebt

Door content upgrade 😊.

Wat is content upgrade?
Je hebt een waardevolle blog geschreven met bijvoorbeeld 10 tips om met meer focus te werken. Als extra service bied je jouw lezers deze 10 tips in een handige pdf aan. Het enige wat ze daarvoor hoeven te doen, is hun naam en e-mailadres achter te laten. Die extra service, dat is content upgrade. In ruil voor een naam en emailadres, ontvangt jouw lezer dus gratis extra waardevolle informatie waar hij of zij op dat moment mee gebaat is. Jouw lezer blij en jij blij, want op deze manier groeit je e-maillijst.

5 content upgrade ideeën
Ingewikkeld om te maken? Helemaal niet. En … het is nog leuk om te doen ook. Je kunt het zo fancy maken als je zelf wilt. Het makkelijkst is om te starten met een content upgrade voor reeds geschreven blogs.

Hieronder lees je 5 ideeën waar je vandaag nog mee aan de slag kunt.

 

  • Maak een pdf van een veelgelezen blog

Super handig voor mensen die jouw waardevolle informatie graag willen bewaren of de blog op een later moment willen lezen.

  • Bonus content

Ik geef je nu 7 tips maar ik weet nog 21 andere manieren om je content te upgraden. Vul hieronder je mailadres in en ik stuur ze je meteen toe😊.  
Kijk, zo werkt het. Hoe waardevoller jouw informatie is, hoe sneller jouw lezers geneigd zijn om naam en e-mail achter te laten voor extra tips. En als je all te way gaat, stuur ze dan de tips toe en neem een paar dagen later persoonlijk contact met ze op om te vragen wat ze ervan vonden. Persoonlijk contact misschien wel de beste manier om van een lead een klant te maken.

  • Maak een podcast

Maak van je blog een podcast. Ideaal voor de lezer die bijvoorbeeld veel onderweg is in de auto. Ze horen dan je stem wat weer goed is voor je know, like en trust factor.

  • Excel sheets

Heul lang geleden schreef ik over het Infinity Master Contentplan. Een manier om je content ideeën bij te houden. Een upgrade maak ik door een Excel bestand beschikbaar te stellen met daarin alle tabbladen en extra tips van dit document.

  • Templates en sjablonen

Een blog waarin je bijvoorbeeld vertelt over de componenten van een salespage kun je upgraden met een template voor een salespage. Dat kun je gratis doen maar je kunt er ook een klein bedrag voor vragen zodat je gelijk een betalende klant hebt.

Nog een aandachtspunt voor het toepassen van content upgrade
Een content upgrade past bij de informatie die je deelt in je blog. Schrijf je een blog over het maken van een WordPress site, maak dan geen make-up tutorial als content upgrade 😊.

Contacten vragen je upgrade aan door middel van een Mailblue formulier. Na het invullen, komen ze in je mini funnel met in de eerste mail hetgeen ze gevraagd hebben. Je kunt deze funnels zo uitgebreid maken als je wilt, maar houd het eerst lekker simpel.

Start vandaag nog
Met content upgrade creëer je volop kansen om je e-maillijst op te laten groeien. Start er vandaag nog mee. Kijk welke drie blogs het beste zijn gelezen en maak voor elk van deze blogs 1 of 2 content upgrades. Maak je podcasts dan kun je van de inhoud een pdf beschikbaar stellen.

Wil je ontdekken wat ik voor je kan betekenen?

Meer artikelen

Wat begrijp je niet aan het woord midden?

Wat begrijp je niet aan het woord midden?

Mijn rij-instructeur voor de motor kijkt me streng aan. Na 10 minuten rijden, stoppen we op een parkeerplaats waar hij me deze vraag stelt. Het is duidelijk. Ik moet proberen om zoveel mogelijk in het midden van mijn eigen rijbaan te rijden. Daarnaast moet ik ook...

Lees meer
Zeg eens netjes dankjewel!

Zeg eens netjes dankjewel!

Je hebt je net ingeschreven voor een gratis weggever en als dank word je begroet met een saaie tekst. "We hebben je aanmelding in goede orde ontvangen" of "Dankjewel voor je inschrijving. Over 5 minuten ontvang je het e-book in je mailbox." Een tikkie saai nietwaar?...

Lees meer