Je hebt je net ingeschreven voor een gratis weggever en als dank word je begroet met een saaie tekst. “We hebben je aanmelding in goede orde ontvangen” of “Dankjewel voor je inschrijving. Over 5 minuten ontvang je het e-book in je mailbox.”

Een tikkie saai nietwaar? En wat als ik je vertel dat dit eigenlijk een gemiste kans is?

Boost je omzet met jouw bedankpagina

De bedankpagina, een verborgen juweeltje op je website dat niet in het menu verschijnt en daardoor onzichtbaar is voor gewone bezoekers. Deze pagina koppel je aan het inschrijfformulier van MailBue voor je gratis weggever. Elke keer dat iemand jouw weggever aanvraagt, belanden ze automatisch op jouw bedankpagina. Dit is dé gelegenheid om een onvergetelijke indruk achter te laten. Want, zoals Marijke Hellwegen ooit zei, “You never have a second chance to make a first impression.”

Waarom is dit zo belangrijk?

Laten we eens kijken naar enkele redenen:

  1. Maak van een lead snel een klant: Op de bedankpagina plaats je een zogenaamde “one time offer.” Ze hebben net jouw gratis weggever aangevraagd, wat betekent dat ze al zeer geïnteresseerd zijn. Het zou zonde zijn om ze zomaar te laten gaan. Met een verleidelijk aanbod kun je ze direct converteren naar betalende klanten. Zo dek je zelfs de kosten van advertenties via Facebook.

  2. Profiteer van directe koopbereidheid: Onthoud dat ongeveer 3% van je leads direct bereid is om te kopen. Maak gebruik van deze kans!

  3. Het break-even product, dat meestal geprijsd is tussen de 7 en 50 euro, moet een logische aanvulling zijn op je weggever. Stel dat je weggever “10 tips voor een gelukkiger leven” is, dan is een break-even product over “hoe je hoog in Google kunt komen” wellicht niet de juiste keuze 😊

  4. Creëer waarde en geef meer: Maak van je one time offer een unieke kans die niet te weerstaan is. Zorg ervoor dat jouw aanbod niet te groot is, maar wel royaal genoeg om te denken: “Wow, dat is echt veel waarde voor de prijs die ik betaal!”

De bouwstenen van een goede bedankpagina

Een afbeelding van je one time offer, een krachtige call-to-action en voor een extra persoonlijke touch, voeg je zelfs een video toe. Deze elementen mogen niet ontbreken.

Om het je gemakkelijk te maken, heb ik een template gemaakt met alle essentiële elementen. Met dit template kun je in een handomdraai je eigen converterende bedankpagina creëren. Wil je het ontvangen? Laat het mij weten door een mail te sturen naar info@even-eef.nl

De dankjewel-pagina na het aanvragen van je gratis weggever is niet zomaar een formaliteit. Het is een kans om indruk te maken, klanten te werven en waarde te bieden aan je nieuwe contacten. Neem de tijd om je bedankpagina te optimaliseren en benut de mogelijkheden die het biedt.

Vergeet niet, jouw bedankpagina kan het verschil maken tussen een simpele ‘dankjewel’ en een waardevolle ervaring voor je potentiële klanten.

Zijn wij een match? Kijk hier hoe ik je kan helpen.

Wil je ontdekken wat ik voor je kan betekenen?

Meer artikelen

Wat begrijp je niet aan het woord midden?

Wat begrijp je niet aan het woord midden?

Mijn rij-instructeur voor de motor kijkt me streng aan. Na 10 minuten rijden, stoppen we op een parkeerplaats waar hij me deze vraag stelt. Het is duidelijk. Ik moet proberen om zoveel mogelijk in het midden van mijn eigen rijbaan te rijden. Daarnaast moet ik ook...

Lees meer